Business model development for Agriculture Digital Innovation Hub

Smart Blog

News & Events

Pozivnica na događaj – “Zdravo zemljište, zdrav život – predstavljanje prilika fondova Evropske Unije za projekte koji se bave unaprijeđenjem zemljišta – Bosna i Hercegovina”

Institut BioSens Srbija, u okviru projekta NATI00NS, u saradnji sa HRTD Klasterom, Područnom privrednom komorom Banja Luka i Smart Village Knežica Vas pozivaju na hibridni događaj:

 “Zdravo zemljište, zdrav život – predstavljanje prilika fondova Evropske Unije za projekte koji se bave unaprijeđenjem zemljišta – Bosna i Hercegovina” 

Događaj će se održati u petak 05. Maja 2023. godine, od 11 do 14 časova, u zgradi Područne privredne komore Banja Luka, Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina.

Učešće na događaju je besplatno, ali je obavezna registracija putem sledećeg  linka >>>> 

O događaju:

Misije Evropske unije su novina u programu istraživanja i inovacija Horizont Evropa za 2021-2027. Cilj Misije „Sporazum o zemljištu za Evropu“ je uspostavljanje i finansiranje 100 živućih laboratorija i svјetionika znanja koji će voditi tranziciju ka zdravom zemljištu do 2030. godine.

Tokom događaja ćete imati priliku da saznate o:

  • Misiji „Sporazum o zemljištu za Evropu”;
  • Živućim laboratorijama (LivingLabs)  i svјetionicima (Lighthouse) znanja za zdravlje zemljišta;
  • EU pozivima/konkursima za živuće laboratorije u 2023;
  • Stanju zemljišta u RS/BiH;
  • Konceptu odgovornih istraživanja i inovacija (RRI) i njegovoj primjeni u praksi;
  • Primјeru projektne saradnje u cilju jačanjа poljoprivredne prakse kroz povezivanje sa naučnim i istraživačkim institucijama.

Događaj ima za cilj i da  omogući umrežavanje unutar zainteresovanih strana u BiH kao i u zemljama članicama programa HORIZON EUROPE kroz potencijalne prijave na konkurse za živuće laboratorije.

KOME JE NAMIJENJEN?

Istraživačima, poljoprivrednicima, šumarima i predstavnicima strukovnih udruženja, razvojnim agencijama, zadrugama, upravnicima i vlasnicima zemljišta, stručnjacima za razvoj urbanog prostora i planiranje zemljišta, kompanijama za hranu i bioekonomiju, udruženjima potrošača, lokalnim zajednicama, studentima, građanima, organizacijama civilnog društva uključujući nevladine organizacije, predstavnicima vlade i ostalim zainteresovanim stranama.

PRAKTIČNE INFORMACIJE i REGISTRACIJA:

Datum: 05.05.2023. godine

Vrijeme: 11:00 časova (registracija učesnika počinje u 10:45).

Mjesto: Područna privredna komora Banja Luka, Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina i onlajn putem linka koji ćete  dobili nakon registracije

Link na mapu

Registracija je otvorena do 14 časova 04.05.2023. godine  putem linka >>>> 

Za sva dodatna pitanja kontakt osobe su Zoran Dimitrijević (e-mail: office@rtdcluster-health.rs.ba) i Mr Mirko Jokić ( e-mail mirko.jokic@yahoo.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *